Jak vyměnit tětivu kuše

Jak vyměnit tětivu kuše
K výměně tětivy je zapotřebí dvou osob. První osoba (1) si připraví novou tětivu pro náhradu za starou, která je zatím nasazená a prohlédne si, do jaké míry je stará tětiva nakroucená.

Druhá osoba (2) opře historickou kuši koncem sochy o zem tak, aby kuše směřovala vertikálně vzhůru. Následně zatlačí na oba konce lučiště stejnou silou, dokud nedojde k povolení tětivy a nepůjde svléci jedno očko tětivy (druhé očko zůstává nasazené). Pozor, pokud vyvinete nadměrný tlak, může dojít k poškození lučiště nebo dokonce ke zranění!

(1) nyní svlékne jeden konec staré tětivy a poté druhý. Následně nasadí jeden a pak druhý konec nové tětivy. Snaží se to udělat dostatečně rychle, aby druhá osoba po celou dobu udržela stlačené lučiště. Je třeba instalovat tětivu stejně nakroucenou, jako byla stará tětiva.

Po nasazení nové tětivy (2) pomalu povoluje tlak a (1) kontroluje, že se tětiva správně napíná a dobře sedí v zářezech na konci lučiště.Výměna tětivy kuše

Alternativní způsob výměny tětivy u kuše

Druhý osvědčený způsob je za použití pevného popruhu. V tom případě na výměnu postačí jen jedna osoba.

Napněte lučiště a zajistěte jej pomocným popruhem, jak ukazuje nákres. Následně tětivu uvolněte z ořechu a vyměňte za novou. Pokud není stará tětiva z nějakého důvodu nasazená a nejste schopni překonat sílu tahu lučiště vlastníma rukama, pomůže vám lučiště napnout hever. Postupujte velmi opatrně, hrozí zde riziko zranění!

 

Pokud chcete střílet z kuše, najdete u nás vše potřebné - Lovecké kuše, Pistolové kuše, Sportovní kuše, Historické kuše, Tětivy na kuše, Toulce na šípy do kuše, Příslušenství ke kuším, Dětské kuše, Šípy do kuše,  Foukačky,  PrakyTerčovnice na střelbu z kuše.

Doporučené produkty

Komentáře

  • Tento článek zatím nikdo nekomentoval. Buďte první, kdo přidá komentář!
Napsat komentář
Komentář